Ratten overlast Twente

Ratten bestrijding Twente
is een initiatief van: Dierplaag Control Vriezenveen

Ratten overlast Twente

geplaatst op: 12-09-2017

Een rat in zijn omgeving wil niemand. Helaas worden er in Overijssel heel veel ratten gezien en vormen ze soms een ware plaag. In de wijk ’t Gijmink in Goor hebben vooral de huizen die in de buurt van water staan het meeste last van ratten en in Hengelo vormen de beesten overlast in onder andere de tuinen van de Peter Rubenstraat.

Het is begrijpelijk dat de bewoners zich zorgen gaan maken over hun gezondheid. Een rat brengt ziektes en ongemakken met zich mee. Je kunt ziek worden als je met de ratten zelf of met hun uitwerpselen in contact bent gekomen, maar ook door het inademen van besmette lucht en door besmet eten of water te nuttigen.

Zo is onlangs in de Franse stad Roubaix een verlamd meisje van 14 jaar opgenomen in het ziekenhuis omdat ze in haar slaap was aangevallen door ratten. Ze had volgens de behandelende arts verschillende wonden in haar gezicht en voeten en waren er enkele vingertopjes aangebeten.
In de buurt van haar woonhuis stonden volle vuilnisbakken.

Ratten voorkomen lukt niet altijd. Zo zullen boerderijen en plaatsen waar stallen of schuren met dieren zijn en dus ook voer en mest, altijd een aantrekking op ongedierte hebben. Het beste is om het voer goed afgesloten te bewaren. Ook dichte begroeiing rondom uw pand zorgt voor beschutting voor ratten. Zet bijvoorbeeld de vuilnis pas buiten vlak voordat deze gehaald word. Laat geen oude rommel liggen, maar ruim de zolder en schuur op. Ratten nestelen zich hier graag in.

Toch last van deze plaagdieren? Wij van Rattenbestrijding Twente helpen u van de ratten af en geven u graag tips om ratten te voorkomen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Reacties:

Het is helaas niet meer mogelijk een reactie te plaatsen bij dit artikel.
Er zijn geen reacties